Seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesini kabullenmeyen yüz binlerce kişi Türkiye’nin birçok kentinde protesto gösterilerine katıldı. Anayasal haklarını kullanan yurttaşlarımızın önemli bir bölümü öğrenciydi. Ölçüsüz bir şiddetle karşılaşan öğrencilerin bazıları gözaltına alındı, bazıları tutuklandı.
Bu süreçte gözaltına alınan herkes derhal serbest bırakılmalıdır. Ancak gözaltına alınan, tutuklanan, hakkında ev hapsi kararı verilen öğrencilerle ilgili bir uyarı daha yapma ihtiyacı hissediyoruz.
Bu öğrencilerin büyük bölümü bu adaletsiz düzen tarafından yoksulluğa mahkum edilen ailelerden geliyor. İçlerinde bir yandan eğitimlerine devam edip bir yandan da çalışanlar çoğunlukta. Kendi masraflarını çıkarıp ailelerinin bütçesine katkı koyan bu gençleri içeride tutan, onlardan intikam almaya çalışan zorbalık tarih önünde hesap verecektir.
Türkiye Komünist Partisi, yönetici ve hukukçularıyla gözaltında bulunan bütün gençlerimize olanakları ölçüsünde yardımcı olmaya çalışırken, tek bir parti üyesi ya da gönüllüsü öğrencinin eğitim hakkından mahrum bırakılmasına izin vermeyecektir. Arkadaşlarımız sahipsiz değildir.