Geleneksel hale getirdiğimiz bu çağrıyla, yeni yıla yeni yol arkadaşlarıyla girmek, Aralık ayı boyunca mücadelemizin saflarına yeni dostlarımızı katmak için kolları sıvıyoruz. Ancak bununla yetinmeyeceğiz.
Üniversite kampüslerinde, liselerde, mahallelerde birlikte mücadele ettiğimiz öğrenci platformlarını, kulüpleri, toplulukları ortak bir zeminde buluşmaya ve kuracağımız öğrenci inisiyatifleriyle Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi’nin 2025 bileşiminde yer almaya çağırıyoruz.
Cumhuriyetten, eşitlikten, özgürlükten, bağımsızlıktan, laiklikten yana tüm öğrencilere sesleniyoruz:
Merhaba,
Başka şeyler söyleyeceğiz bu kısa çağrıda sana. Yeni yıla girerken hepimizin ihtiyaç duyduğu, belki anlam arayışımıza yanıt bulabileceğimiz yalansız sözler… Belki biraz sivri ama ihtiyaç duyduğumuz, umut dolu sözler…
Özellikle bizim gibi genç insanların zaman zaman kendilerini güvende hissetmediklerini, yalnız hissettiklerini, gelecekleri için yoğun kaygı duyduklarını biliyoruz. İyi bir gelecek hayallerimizi süslese de biz bir şey yapmadıkça gerçekliğin bu hayalleri yıktığını biliyoruz.Kendimize dair, ülkemize dair ortak özlemlere sahip olduğumuzu ve bu ortak özlemlerimize ulaşmak için yürüyecek ortak bir yolumuzun olduğunu görüyoruz. Bunun için de bütün arkadaşlarımızı mümkün olan her yerde bir araya gelmeye, konuşmaya, paylaşmaya, dayanışmaya çağırıyoruz.
Geleneksel hale getirdiğimiz sloganımızla bu yıl 3’üncü kez sesleniyoruz:
Bu yol yalnız yürünmez!Çünkü yalnızlık ümitsizlik getirir, zayıf hissettir, köksüzleştirir, sevgisizleştirir. Yan yana olduğumuz, mücadele ettiğimiz bir dünya ise umut verir. Örgütlülük yaşamsal bir ihtiyaçtır, bizim de güzel ülkemizin de geleceği toplumun örgütlü hale gelmesine bağlıdır.
Tek tek her birimizin örgütlenmeye, yollarımızı birleştirmeye, ortak bir zeminde yan yana gelmeye ihtiyacı olduğu gibi, Türkiye genelinde kurulmuş onlarca öğrenci platformunun, kulüplerin, toplulukların da yan yana gelmeye, ortaklaşmaya, verdikleri sesi birleştirmeye, güçlendirmeye ihtiyacı var.
Sevgili arkadaşım,
Her yıl ülkemizin onlarca farklı noktasında ayrı ayrı ses verdik, isyan ettik; cinayetlere, tacizlere, önlenemeyen intiharlara, yurt skandallarına, dinci yobazlığın dayatmalarına, yemekhanelerde zehirlenmelere, zamlara, sosyal sorunlara, canımıza yetti dedirten daha onlarca başlıkta… Şimdi boyun eğmeyen, kendisine reva görülen geleceği kabul etmeyen gençlerin aynı çatı altında toplanma zamanı.
Geçen yıl Zeren için, bu yıl Ayşenur ve İkbal için yan yana geldiğimizde sesimizin ne kadar gür çıkabildiğini gördük. O halde tek tek kampüslere, liselere sıkışıp yalnızlaşmayı, aynı sorunlarla boğuşurken birbirinden ayrı ve yalıtık tepkilere hapsolmayı reddedelim. Gösterdiğimiz dayanışmayı, gücümüzü, gür sesimizi kalıcı hale getirip geleceğe taşıyalım.
Çağrımız yaşamı değiştirmek için, “okullara siyaset sokmayın” diye diye bize dayatılan çürümüş siyaset ortamını yıkıp doğrunun, iyinin, gerçeğin tarafını yani kendi aydınlık siyasetimizin tarafını güçlendirmek için.
Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi direnen, geleceği için bir yol arayan, Cumhuriyeti savunan öğrencilere kapılarını açıyor.Öncelikle İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir’de kurulması ve ardından ülke geneline yayılması hedeflenen öğrenci inisiyatifleri Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi’nin 2025 bileşimine katılıyor!
2025’e daha güçlü, emin adımlarla girelim.
Bu yol yalnız yürünmez.
Birlikte yürüyelim!